Interactief café college over het EU-voorzitterschap en het VK-referendum op 21 juni

Het EU-voorzitterschap van Nederland is bijna ten einde. Terugkijkend op het Nederlandse EU-voorzitterschap zijn er een aantal bepalende thema’s. De belangrijkste is uiteraard de vluchtelingencrisis en de moeilijkheid om alle lidstaten op één lijn daarbij te krijgen. Het aanstaande referendum in het Verenigd Koninkrijk is een ander belangrijk thema, dat zijn schaduw ver vooruit wierp, o.a. via de eerdere onderhandelingen over de voorwaarden voor lidmaatschap. Mochten de Britten ervoor kiezen om de EU te verlaten, dan kan dit later een keerpunt blijken voor de Europese Unie. Sommigen zijn bang dat de Unie dan verder uit elkaar kan vallen.

Aan de voor-voor-avond van het Britse referendum – één van de beslissende momenten voor de Unie – organiseert JongRijk, i.s.m. JongSZW, JongEZ, Jong V&J en VeryBZ een interactief café-college over dit onderwerp. Hoe gefragmenteerd is de Unie nou eigenlijk, hoe waarschijnlijk is het dat de Britten uit de Unie stappen en wat zouden de gevolgen daarvan kunnen zijn? Deze en andere vragen zullen deze avond aan bod komen. De Britse hoogleraar Gormley (doceert Europees Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen) en Volkskrant columnist René Cuperus zullen beide een inleiding over het onderwerp geven en daarna met de zaal in gesprek gaan. Praat in een ontspannen ‘setting’ en onder het genot van een bier of fris (eerste drankje wordt aangeboden) mee over dit zeer actuele thema!

Waar: Haagsche Kluis

Wanneer: 21 juni, 18.30-20.00 uur (inloop vanaf 18.00 uur)

Aanmelden is niet verplicht, maar verzekert je wel van een plekje. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar Vincent Fleurke (vfleurke@minszw.nl).