Opening Parlementair Jaar op 7 september met Jong Nieuwspoort

De verkiezingen zijn op komst! En dat betekent maar één ding: een politiek jaar dat in het teken staat van de kiezer bereiken, verleiden én uiteindelijk overtuigen. De opening van dit parlementair jaar 2016 is daarmee ook de aftrap van de verkiezingscampagnes voor maart 2017.

Maar hoe gaat zo’n campagne eigenlijk in zijn werk? Hoe pakken de partijen dat aan? Wat zijn de momenten die er toe doen? Wat worden de grote onderwerpen? We vragen het Kamerleden nauw betrokken bij de campagnes.

En wat te denken van de journalistiek? Partij-watchen, duiden en het ontspinnen van de spins: de parlementaire journalistiek in optima forma. Maar hoe doorgrond je de plannetjes van de partijen? Hoe krijg je die ene scoop? En wie doet het met wie? Tekst en uitleg door leden van de parlementaire journalistiek.

Jong Nieuwspoort neemt je mee in de wondere wereld van de politieke campagne. Kortom: dat kun je niet missen!

Aanmelden kan via Facebook.