Next JenV is hét netwerk voor de jonge ambtenaar van Justitie en Veiligheid. JenV ambtenaren tot en met 35 jaar, die méér uit hun werk willen halen, kunnen lid worden van Next JenV.

Next JenV wil:

  • De belangen van jonge ambtenaren binnen Justitie en Veiligheid behartigen;
  • Eraan bijdragen dat jonge ambtenaren hun netwerk binnen Justitie en Veiligheid vergroten;
  • Eraan bijdragen dat jonge ambtenaren hun netwerk buiten Justitie en Veiligheid vergroten, en;
  • De professionele groei en kennis van de justitie en veiligheidorganisatie van jonge ambtenaren stimuleren.

Next JenV organiseert diverse activiteiten waarbij deze doelstellingen worden gerealiseerd. Hieronder een kort overzicht.

Borrels en ledenlunches
Inspanning door ontspanning! De maandelijkse borrels en (inhoudelijke) lunches bieden een mooie gelegenheid om je collega’s in een informele sfeer te leren kennen. Bovendien worden regelmatig themalunches georganiseerd waar bepaalde onderwerpen verder worden uitgediept.

Werkbezoeken
Het werkterrein van Justitie en Veiligheid is breed en het scala aan activiteiten dat Next JenV organiseert ook. Een greep uit de jaarlijks terugkerende activiteiten: (doorontwikkeling van) denktank met een verscheidenheid aan actuele opdrachten die een out-of-the-box perspectief behoeven, organiseren van werkbezoeken bij relevante ketenpartners en uitvoeringsorganisaties, dag Den Haag, bijeenkomsten tijdens de lunch met verschillende interne en externe sprekers. Daarnaast organiseert Next JenV ook regelmatig samen met andere Jong-organisaties activiteiten.

Studiereis
De studiereis is intussen een jaarlijks terugkerend initiatief. Een week vol werkbezoeken in het buitenland biedt de deelnemers veel informatie op de manier waarop een ander land omgaat met justitie- en veiligheidthema’s, die weer kan worden ingezet in het eigen werkveld. Daarnaast worden ook voorbereidingsdagen in Nederland georganiseerd waarbij wordt kennisgemaakt en het onderwerp inhoudelijk wordt voorbereid. Na de studiereis leveren de deelnemers een stuk op waarin wordt teruggeblikt op de reis en de opgehaalde best practises worden gedeeld. Bovendien leren de deelnemers hun collega’s zo op een heel andere manier kennen.

Workshops

Next JenV verzorgt diverse workshops die je helpen verschillende vaardigheden die in je werk van pas (kunnen) komen te verbeteren. Denk hierbij aan debatworkshops of een cursus speechschrijven. Kortom, Next VenJ kan je helpen bij het opbouwen van je carrière, maar is bovenal een gezellige en zinvolle aanvulling op je dagelijks werk.

Denktank
De Denktank komt geregeld bij elkaar om gedachten uit te wisselen en te komen tot oplossingen en initiatieven die te maken hebben met onderwerpen zoals personeelsbeleid voor jonge medewerkers, medezeggenschap en kennisoverdracht en –deling maar bovenal juist inhoudelijke (beleids-)thema’s in het veiligheidsdomein. Daarnaast worden bijdragen voorbereid ten behoeve van verschillende overleggen waarvoor Next JenV wordt uitgenodigd. Aanvullend hierop worden ook bijeenkomsten georganiseerd, hier leer je bijvoorbeeld goed out-of-the-box denken. Actieve inzet van de leden van Next JenV zorgt ervoor dat de Denktank zich met een groot aantal diverse onderwerpen kan bezighouden en binnen JenV een bijdrage kan leveren met betrekking tot onderwerpen die wij als jonge medewerkers belangrijk vinden.

Voor aanmelding kun je een email sturen naar: nextjenv@minjenv.nl

Aanmelden
Ontdek wat Next JenV jou te bieden heeft en meld je aan door een mailtje te sturen naar nextjenv@minjenv.nl Dan ontvang je ook regelmatig de Nieuwsflits, met daarin de aankondigingen van de nieuwe activiteiten. Aangesloten zijn bij Next JenV kost je niets, maar kan je wel veel opleveren. We zien er naar uit je te mogen verwelkomen bij Next JenV.

Bestuur
Ewa Slutzky – Voorzitter en Externe Betrekkingen
Cecille van der Akker – Penningmeester
Niels Hosman – Secretaris en Belangenbehartiging
Ashley Moes – Liaison Studiereis en Activiteiten
Jacqueline Brand – Communicatie en PR
Pedro Nobbe – Next Advies