Bestuur Jong Rijk. v.l.n.r. Laurens Bos, Kayleigh van den Burg, Jens Nijenhuis, Rosalinde van der Putt, Amirabbas Soltani, Claire Ghering, Lars Nieuwerf.

Bestuur JongRijk 2020

 

Jens Nijenhuis - Voorzitter

Ministerie van Financiën

Na enige tijd te hebben doorgebracht in de financiële dienstverlening heb ik ca. anderhalf jaar geleden de stap gezet naar de rijksoverheid. Kort daarna ben ik toegetreden tot het bestuur van JongRijk. Als bestuurslid van JongRijk heb ik (jonge) ambtenaren met elkaar verbonden, heb ik veel nieuwe mensen leren kennen en geniet ik van de sociale interactie die de functie teweegbrengt. Als voorzitter van JongRijk streef ik naar cohesie tussen de jongverenigingen en probeer ik een ontspannen en open sfeer te creëren.
voorzitter@jongrijk.nl
Laurens Bos - Secretaris

Ministerie van Defensie

In de zomer van 2018 is mijn carrière als ambtenaar begonnen. Niet als Rijksambtenaar zoals je in het bestuur van JongRijk zou verwachten, want als burgermedewerker bij Defensie vallen wij niet onder de Rijksoverheid. Ik heb een klein jaar gewerkt als omgevingsanalist, waarna ik de mooie kans kreeg om eens te ruiken aan het vak dat woordvoering heet. Sinds januari 2019 ben ik secretaris van het JongRijk-bestuur. Een mooie functie, waarin ik veelal het eerste aanspreekpunt ben voor de jongverenigingen. Hierdoor ben je goed op de hoogte van activiteiten, en probeer je jonge ambtenaren met elkaar in contact te brengen. Want het netwerkaspect en de contacten die je overhoudt aan JongRijk; dat blijft toch wel het mooiste aan deze functie.
Email
Rosalinde van Putt - Penningmeester

Ministerie van Financiën

Tekst volgt nog!
Email
Kayleigh van der Burg - Activiteiten

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Sinds augustus 2018 werk ik met veel plezier bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op de directie Gezond en Veilig Werken. Als jonge beleidsmedewerker is het enorm handig om een breed netwerk binnen én buiten de overheid te hebben: om snel met de juiste persoon te kunnen schakelen, ervaringen en tips met elkaar te delen, maar natuurlijk ook voor wat Haagse gezelligheid op z’n tijd. Voor al deze drie zaken zet ik mij in vanuit de bestuursfunctie Activiteiten. Hieronder vallen activiteiten voor de besturen van de jongverenigingen, evenementen die toegankelijk zijn voor elke jonge Rijksambtenaar, maar ook het organiseren van netwerkevenementen voor alle young professionals in Den Haag.
Email
Amirabbas Soltani - Communicatie

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Sinds augustus 2016 heb ik een aanstelling binnen het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Sinds januari 2019 ben ik bestuurslid Communicatie in het bestuur van JongRijk 2019. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor de nieuwsbrief en de website. Mijn streven is om via deze communicatiemiddelen het nieuws van JongRijk verder te verspreiden. Met de hulp van de jongverenigingen zal deze website actuele informatie bevatten.
Email
Lars Nieuwerf - Externe Betrekkingen

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Sinds september 2019 ben ik werkzaam als adjunct-griffier in de Tweede Kamer. Daarvoor was ik werkzaam op het ministerie van Financiën. Ik ben van mening dat een goed netwerk, binnen en buiten de Rijksoverheid, ontzettend belangrijk is voor jonge ambtenaren. Daarom is JongRijk zo belangrijk. Het is het ideale platform voor jonge ambtenaren om binnen de hele Rijksoverheid mensen te leren kennen. Ik zie het als mijn taak om – naast de samenwerking met de jongverenigingen van alle departementen – ook actief in contact te treden met netwerken en organisaties buiten de Rijksoverheid. Als bestuurslid Externe Betrekkingen wil ik mij daarom actief inzetten voor het leggen van contacten met professionele organisaties en netwerken buiten de Rijksoverheid. Mocht je hier ideeën over hebben of gewoon een keer een kop koffie willen drinken, neem dan gerust contact met mij op via onderstaande button.
Email
Claire Ghering - Bestuurslid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Mijn naam is Claire Ghering en ik werk sinds juni 2015 als wetgevingsjurist bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ik ben 29 jaar en woon – na ruim 4 jaar forenzen tussen Tilburg en Den Haag – sinds het begin van deze maand in Den Haag. In mijn vrije tijd houd ik van reizen (laatste grote reis was naar Colombia, aanrader!) en ik ben van plan in Den Haag te gaan roeien. In de loop der jaren heb ik binnen mijn eigen directie en departement de nodige activiteiten georganiseerd. Een functie als bestuurslid bij JongRijk zie ik als een mooie kans om ook op interdepartementaal niveau bezig te zijn. Een goede verbinding tussen de verschillende jongverenigingen en een breed netwerk voor alle (jonge) ambtenaren is enorm waardevol. Ik draag dan ook graag bij aan de verdere ontwikkeling en naamsbekendheid van JongRijk als interdepartementaal platform. Hopelijk tot ziens bij één van de activiteiten van JongRijk of de verschillende jongverenigingen!
Email